Úszó felhők

2010.05.17. 22:55

Kedvenc time-lapse technikámmal csoki készített nemrég remek videót, ajánlom figyelmetekbe:

 

Május eleje favoritjai

2010.05.17. 22:30

Ahogy telik-múlik a tavasz, egyre több kép érkezik, egyre nehezebb válogatni és egyre gyakrabban érdemes válogatást csinálni. Íme a legfrissebb termés:

A festmény - Bizsu60:

Bizsu60: Parázs

Áprilisi top7

2010.04.27. 08:10

Lassanként utólérem magam, így sikerült az áprilisban érkezett képek közül a legjobbakat kiválogatni. Természetesen nem hagytam ki néhány jól sikerült hamufelhős naplementét sem!

Kontiki: hófelhő
Warkas: Hamubasült naplemente 01
fero: Elektrovihar
Gyenis: Pukszlik...
mattila: Naplemente III.
Kimura: naplemente
Anand: 2010 03 28 dupla

Márciusi top 10

2010.04.18. 11:33

Ahogy ígértem, a múltkori első körös válogatásból összeszedtem a tíz legjobbat:

vlm: Villámok 

Van rá esély, hogy az izlandi vulkánkitörés hamufelhője eléri hazánkat, így ma és holnap bármi megtörténhet az égen!

http://index.hu/kulfold/2010/04/16/meghosszabbitottak_a_brit_legterzarlatot/

Senki se hagyja otthon a fényképezőgépét!

Újra a fedélzeten!

2010.04.03. 17:14

Néhány hét kényszerpihenőt követően újra visszatértem, és gyorsan át is válogattam a feltöltött képeket. Mivel száznál több képet kedvenceltem be, némi időt vesz igénybe a győztesek kiválogatása, addig is hagy sorakozzanak itt a legfrissebb alkotások:

 

 

Első képünk a nemzetközi mezőnyből való, tomihee Rómában, a Tevere partján lőtte:

tomihee: Naplemente Rómából

Ködös képünk pedig a szentendrei Skanzenben készült (vagy inkább Pismányból a Skanzen fölülnézetben?) úgy, ahogy ritkán szoktuk látni, ködtakaróba burkolózva. Köszönjük garamesternek a fotót!

garamester: Skanzen, dec.24.

Első képünk a Balaton partjára repít minket, és úgy láthatjuk a tájat, ahogy átlag turista garantáltan nem szokta. A hideg, havas-jeges táj felett szerencsére a lenyugvó Napnak van még egy utolsó, kedves kacsintása, amivel arra biztat minket, hogy lesz itt még tavasz!

hi69: türelem

 

Ködös győztesünk, Enliv pedig egy tavaly téli misztikus képét osztotta meg velünk. Hiába, a felkelő nap csodákra képes:

 

Enliv: elvarázsolt erdő

Napi győztesek - Bizsu60

2010.01.20. 14:36

A héten egyértelműen túlsúlyban voltak a nyári emlékek, ezért úgy gondoltam, hogy követve a nosztalgikus hangulatot, a nap képének Bizsu60 tagtársunk júniusi fotóját választom, mely egy rétre röpít minket, ahol körbevesz minket a természet monumentalitása, a távolban pedig a napsütés reménysugarai biztatnak minket. Egyúttal gratulálunk az egy éves évfordulóhoz:

Bizsu60: Szépség és a fergeteg

 

A ködös képek közül pedig sen: sequence című művét választottam, mely páratlanul szépen érzékelteti velünk a köd könyörtelenségét, amivel bekebelezi a tájat és a fiatal fácskákból álló fasort:

sen: sequence

Első képünket még a múlt év utolsó napjaiban készítette azegbenbalvan, és teljesen egyetértek a címében szereplő kifejezessel. Íme a végtelen, egyrészt a móló, a tiszta geometria, másrészt a felhők, a kiszámíthatatlanok:

azegbenbalvan: füredi végtelen

Ködös napi győztesnek pedig egy, az előző győzteshez kisértetiesen hasonlító képet választottam z_szekeres albumából, úgy látszik, ez a téma kimeríthetetlen. Remélem másokat is megihlet az este, a köd, a közvilágítás és egy téli álmát alvó fa találkozása:

z_szekeres: Fiumei út este 2

Mivel is kezdhetnénk jobban a 2010-es évet, mint pauljavor végtelenül vidám őszi gőzmozdonyos-felhős fotójával? Szerintem tökéletesen megidézi azokat a boldog békeidőket, amikor az ilyen masinák felett nem fekete felhők, hanem ugyanilyen füst gomolygott:

pauljavor: steam engine by pauljavor

 

És ha már újév, akkor persze tél, és ha tél, akkor befagyott Balaton, köd, felhők, korai naplemente. Mindez egyben Rózsi a rozsomák kolléganő hangulatos képén:

Rózsi a rozsomák: ködös-jeges téli álom

 

És végül a szokásos ködös kép, ezúttal egy éjszakai. Stellaria hívja fel figyelmünket a fejünk felett keletkező csodára, ami mellett sokszor elrobogunk. Üzenetét kattintás után olvashatjátok:

stellaria: Születés

Engem a ferencvárosi pályaudvaron kapott el a naplemente, és az alábbi képek születettek:

elpe: IMG 3577

Boldog Karácsonyt!

2009.12.27. 15:28

Némi technikai késést követően egy igazi meglepetés-ősbemutatóval szeretnék nektek kedveskedni, a tegnapi impozáns naplementét bemutató videóval (saját készítés, életemben először!): 

A pár napos karácsonyi kihagyás után kivételesen három kép nyerte el a Napi Győztes címet.

Kezdjük egy igazán szép téli (majdnem karácsonyi) képpel, a Városliget, a felhők és a naplemente izgalmas találkozása Rolling objektívje mögül:

Rolling: Naplemente-Liget

 

Mivel még mindig sok szép nyári kép kerül elő, ezért múltidézőnek íme egy igazi júniusi este K. Csabitól, remélem ti is érzitek a sínekből és a töltésből kiáramló forróságot a talpatok alatt:

K.Csabi: Naplemente

 

És zárásképpen a már megszokott ködös fotó, melyben Kontikinek éppen azt a pillanatot sikerült elkapnia, amikor a nap már éppen áttör a reggeli ködtakarón és arannyal festi meg a tájat:

Kontiki: Reggeli köd

A felhős képek közül Rolling képe fogott meg leginkább, a Nap hihetetlen színűre festette a Velencei-tó öblét, némi reményt keltve, hogy lesz itt még nyár:

Rolling: Naplemente a kikötőben

 

A ködös képek közül hi69 képét válaszotttam a köd és felhő határvidékéről, egy kis napsütéssel és hóval megbolondítva. Irány az Alpok!

hi69: lenyugvóban

Szeretnéd megismerni azokat, akiknek szintén a felhős-ködös-naplementés képek a kedvencei? Nézz szét a jobb oldali sávban a Felhőfotó közösség tagjai között, a Blog.hu új szolgáltatásának keretében!

Vagy látogasd meg a Felhőfotó közösség honlapját, és karcolj üzenetet, tedd fel a legújabb képed!

http://kozossegek.inda.hu/felhofoto/

Érdekes, hogy ahogy haladunk bele a télbe, egy csomó nyári fotó került elő, egy ilyet választottam a nap képének:

Red Label: Repce...

 

És a ködös képek közül Warkas albumából választottam egyet, de ajánlom a többi képet is, nagyon jók!

Warkas: Styx

A hétvégi termés ismét nagy dilemma elé állított: hogyan tudom 190 szebbnél szebb fotóból kiválogatni a legszebbeket. Az eredmény a cloudporn_blog user kedvencei között, illetve a már hagyományos módon, két nap képe:

1. Felhős:

csoki: festmény?

 

2. Ködös:

Látó-kör: Király Köd és napsütés

Szerencsére a ködös képek készítésében töretlen a lelkesedés, ezért e héten is mindkét kategóriában hirdetünk eredményt:

1. Felhős kép

prince: P7290165

2. Ködös kép

kokaeN: Apokalipszis ködben

Ahogy sejtettem, nagyon sok szuper ködös kép érkezett, ezért amíg kitart a lelkesedés, a napi győztes címet két képnek fogom odaítélni:

1. Felhős kép:

Kiszti: HPIM8320

2. Ködös kép:

csavarhuzo: vonatra várva

 

Napi győztes - Prerikutya

2009.11.15. 15:16

Természetesen mi más lehetne mai kedvencem témája, mint a ködös őszi táj?

Prerikutya: Fény felé

Itt az ősz - ködös képek

2009.11.11. 00:06

Az indaneten már felmerült, így itt is szeretném a blog olvasókkal is tudatni, hogy az őszre való tekintettel az égi természeti jelenségek közül a ködöt szemeltük ki, melyeket publikálni szeretnénk. Már meg is érkeztek az első képek:

river: Ködös látomás

Szerző: elpe

Szólj hozzá!

Címkék: ősz köd

Napi győztes - hi69

2009.11.10. 23:56

És íme a mai nyertesünk, csodálatos festményszerű fotójával:

hi69: felhős

Napi győztes - WGyuri

2009.11.05. 13:52

Egy kis nyári emlék a Balatonról:

WGyuri: DSC 6561

Bűnügyi rovat: hol a hulla?

2009.11.05. 12:26

Azaz ki az a szerencsétlen, akinek a képét rendszeresen látom felbukkanni indafotós albumokban, képeslapküldő portálon, stb?

Tudja valaki, hogy eredetileg kitől származik ez a kép?

fricsusz: Naplemente

Szerző: elpe

2 komment

Címkék: nyomozás