Most érkeztek az alábbi egészen speciális, űrtechnológiás megfigyelési eszközökkel készített illegális fotók, melyek a Dunakeszi repülőtéren folyó titkos nukleáris kísérleteket leplezik le. Világpremier a felhőfotón! Sztori és képek:

Múlt pénteken naplemente táján Dunakeszi környékén járva eszembe jutott, hogy csinálhatnék pár jópofa képet a vitorlázó repülőtérről és a sportrepülőkről. Leparkoltam, se kerítés, se porta, sehol egy lélek, sehol egy tiltó felirat, gondoltam talán nem lehet baj, ha csinálok pár tájképet. Kb. 10 perc múlva megjelent egy bácsi, aki közölte a rét közepén, hogy én most tulajdonképpen egy hangárban vagyok, mivel itt gépek parkolnak (csak az épület hiányzik), és itt tilos a fotózás, sőt, hagyjam el azonnal a területet, és ha legközelebb fényképezni akarok, akkor legalább két nappal korábban kérjek engedélyt a repülőtér vezetőjétől, és jelöljem meg, hogy hol szeretném publikálni a fotókat, mert nekik már rengeteg szörnyű emlékük van rosszándékú fotósokról. Vitára, érvekre, beszélgetésre nem kerülhetett sor, közölte, hogy a statáriális döntés jogerőre emelkedett és távozzak. Bár nem terveztem, hogy a képeket megjelentetem, de ha már ennyire szépen kérte, íme a leleplező dokumentumok.

 

cloudporn_blog: DSC00146 

cloudporn_blog: DSC00148 

cloudporn_blog: DSC00152 

cloudporn_blog: DSC00156 

cloudporn_blog: DSC00163

 

Természetesen ezúton kérünk bocsánatot a repülőtér vezetésétől, és ünnepélyesen megígérjük, hogy többet nem tesszük be a lábunkat a reptér területére.

A bejegyzés trackback címe:

https://felhofoto.blog.hu/api/trackback/id/tr331355534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2009.09.02. 17:35:26

a fotók szépek :) és szily laci címadási és figyelemfenntartási technikáját is ügysen adoptáltad .)

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.09.02. 20:17:11

A kérdést ilyenkor fel kell tenni: közterület-e az adott terület? Ha nem, akkor a terület körbekerítését, telekhatár megjelölését mutassa meg az illető. Hasonló megítélés alá esik, mint a nagy-áruházak parkolói.

1999. évi LXIII. Törvény 27. §
valamint a Ptk 80. § az irányadó, nem pedig bemondás alapján eldöntendő a fent vázolt vita.

Engem is találtak már meg jó párszor, hogy utcán tilos fényképezni. Amikor rá mertem kérdezni, hogy mégis mi alapozza meg a tiltást, sűrű anyázás volt a válasz... :)

Javasolt irodalom, nem árt, ha nálad van:
"Szabad-e nudista strandon fényképezni? avagy fotós jogi kérdések" című kis könyvecske. :)

elpe 2009.09.03. 10:59:24

@darthwalk: köszi, mindkettőt bóknak veszem :)

elpe 2009.09.03. 11:04:05

@Mityu: a könyvecske jó ötlet, sajnos érzésem szerint az "önjelölt házmesterek" gátlástalan hozzáállásával szemben ezek a kifinomult módszerek kétséges kimenetelűek. :(
(Ráadásul én pont maximálisan igyekszek figyelembe venni minden ésszerű szerzői jogi és más jogvédelmi igényt.)

Mityu Addideapénzt kft LE 2009.09.03. 23:25:42

Én már rendőr figyelmét is felhívtam egyszer, hogy ő nem jogalkotó, hanem csak jogalkalmazói minősítésben működhet. A másik kérdéssel pedig, hogy tudja-e értelmezni a képmással való visszaélés fogalmát teljesen összezavartam szerencsétlent.... :)

matakati (törölt) 2009.11.09. 21:07:51

Ja ilyenből én már ugrottam ki!Régebben!
süti beállítások módosítása